Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Protipovodňová Ochrana Obce

SÚBOR
Dátum: 29.01.2019
Počet videní: 283

Obec Červený Hrádok získala nenávratný finančný príspevok na projekt s názvom „Protipovodňová ochrana obce Červený Hrádok“. Nenávratný finančný príspevok je poskytnutý z Operačného programu Kvalita životného prostredia, v rámci výzvy č. OPKZPPO2-SC211-2017-18.

Celkové oprávnené výdavky projektu boli schválené vo výške 137 914,14 EUR. Výška nenávratného finančného príspevku maximálne 131 018,43 EUR. Projekt je financovaný z finančnej podpory Európskej únie (Kohézny fond), štátneho rozpočtu a rozpočtu obce. Predmetom projektu je vytvorenie efektívneho systému protipovodňovej ochrany obce Červený Hrádok a to vybudovaním vodozádržných prvkov realizovaných mimo vodného toku a rekonštrukciou existujúcej odvodňovacej priekopy v obci. Obec Červený Hrádok je ohrozovaná prívalovými dažďovými vodami z okolitých svahovitých poľnohospodárskych pozemkov a vinohradov. Vytvorenie systému protipovodňovej ochrany pozostáva vo vybudovaní, resp. rekonštrukcii nasledovných stavebných objektov. SO – 01 Lokalita pri cintoríne (hrádzové teleso 1 500 m3 s riadeným odtokom), SO – 02 Lokalita staré vinohrady – strelnica(suchý polder 480 m3 s odtokom) a SO – 04 Lokalita pozdĺž miestnej komunikácie od kostola k potoku Širočina (úprava existujúcej odvodňovacej priekopy betónovými doskami v dne priekopy a spevnenie svahov priekopy vegetačnými betónovými prvkami – v úseku od kostola po pozemok p.č. 1385/2, smerom k potoku Širočina). Na projekt bude nadväzovať plánovaná II. etapa budovania systému protipovodňovej ochrany obce, ktorá celý systém protipovodňovej ochrany obce komplexne dotvorí a uzavrie. Realizáciou projektu sa výrazne znížia škody spôsobené povodňami, zníži sa riziko poškodenia zdravia a majetku obyvateľov obce, ako aj obecného majetku, znížia sa environmentálne a zdravotno-hygienické riziká. Projekt sa bude realizovať na území obce Červený Hrádok.

protipovof

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
informacia-o-podporenom-projekte-ppo Veľkosť: 120.6 kB Formát: pdf Dátum: 8.3.2023

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.